Möra kotletter med mycket smak. Goda både att steka och grilla. Serveras enl viktväktarnas recept med med yoghurt- och myntasås (se separat recept).
Ingredienser
4 fläskkotletter
2 tsk flytande margarin
0,5 gul lök
Marinad
2 dl naturell lättyoghurt
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk koriander
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
2 msk soja
Instruktioner
Skala och skiva löken. Blanda yoghurt, lök och kryddor till marinaden i en skål. Lägg i kotletterna och vänd runt sa att marinaden täcker allt kött. Ställ i kylen i 2 timmar.
Tag upp kotletterna och skrapa av det mesta av marinaden. Stek kotletterna i margarinet eller om du så vill grilla dom.
Servera med yoghurt- och mynta sås (se separat recept) och matvete eller hel bulgur, som får koka i vatten smaksatt med paprikapulver och gurkmeja.
Extremt god marinad, en av de bästa! Mums!!!