Yoghurtmarinerad kotlett

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 15 minuter

Möra kotletter med mycket smak. Goda både att steka och grilla. Serveras enl viktväktarnas recept med med yoghurt- och myntasås (se separat recept).

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 2 tsk flytande margarin
  • 0,5 gul lök
  • Marinad
  • 2 dl naturell lättyoghurt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk soja
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken. Blanda yoghurt, lök och kryddor till marinaden i en skål. Lägg i kotletterna och vänd runt sa att marinaden täcker allt kött. Ställ i kylen i 2 timmar.
    2. Tag upp kotletterna och skrapa av det mesta av marinaden. Stek kotletterna i margarinet eller om du så vill grilla dom.
    3. Servera med yoghurt- och mynta sås (se separat recept) och matvete eller hel bulgur, som får koka i vatten smaksatt med paprikapulver och gurkmeja.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    martiniiii 8 augusti 2008

    Extremt god marinad, en av de bästa! Mums!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben