Yoghurtmuffins

Serverar: 12 portioner

Saftiga, goda och lite nyttigare muffins med 3 olika smaksättningar.

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 1½ dl rörsocker
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Päron, citron och ingefära
  • 2 st hårda päron
  • 2 msk rörsocker
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 1 tsk malen ingefära
  • Äpple, kanel och kardemumma
  • 2 st äpplen
  • 2 msk rörsocker
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk mortlad kardemumma
  • Plommon och vanilj
  • 7 st plommon
  • 2 msk rörsocker
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner yoghurt och mjölet blandat med bakpulver.
    3. Välj smaksättning. Skala, kärna ur och skär frukten i bitar. Vänd runt den med socker och respektive krydda.
    4. Fördela smeten i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. Tryck ner frukten med en sked. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben