Yoghurtmuffins med kokosflingor

Serverar: 24 portioner

Härliga muffins till årets alla högtider!

Ingredienser

  • 200 g mjöl
  • 50 g kokosflingor
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 75 g strösocker
  • 5 msk olja
  • 1 ½ dl yoghurt, naturell
  • 1 dl apelsinjuice
  • 1 msk Grand Marnier
  • Glasyr
  • 100 g florsocker
  • 1 msk vatten
  • Röd hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Sätt pappersformar i muffinsplåten fördjupningar.
    2. Blanda mjöl med kokosflingor, apelsinskal, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Vispa ägget i en annan skål. Rör ner socker, olja, yoghurt, apelsinjuice och likör. Blanda till en jämn smet.
    3. Fyll pappersformarna till högst 3/4, grädda muffinsen mitt i ugnen 15-20 minuter. Ta ut dem, låt vila i 5 minuter. Lossa dem ur formarna och låt svalna.
    4. Rör ihop florsockret med 1 msk vatten, droppa i lite röd hushållsfärg. Pensla muffinsen med glasyren och dekorera med rosa sockerblommor, pudra över florsocker.
    5. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben