Saftiga kokosflingor i fyllningen ger verkligt läckra bullar.
Ingredienser
50 g jäst
100 g smör eller margarin
5 dl mjölk
½ tsk salt
1.25 dl socker
12½ dl vetemjöl
Fyllning
100 g smör eller margarin
1 dl kokosflingor
½ dl socker
Instruktioner
Ugn 250°
Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret på svag värme, tillsätt mjölken och låt degspadet bli 37°.
Häll degspadet i bunken, rör ut jästen, tillsätt salt, socker och drygt hälften av vetemjölet. Arbeta sedan degen i maskinen 4 min efter för hand 7-8 min. Tillsätt under tiden resten av vetemjölet.
Låt degen jäsa under bakduk 20-30 min.
Rör samman smör, kokosflingor och socker till fyllningen och placera ut papper eller aluminiumformarna på två plåtar.
Klicka ner degen i formarna (använd mjölad sked och mjölad hand). Gör en grop i varje bulle med mjölad tumme och lägg i en liten kokossmet.
Lägg bullarna jäsa på varm plats ca 20 min (utan bakdukk eller plastfolie över).
Grädda i 250° ungsvärme ca 8 min till gubrun färg. Låt bullarna kallna på galler utan bakduk.
Servera dem gärna nygräddade och fortfarande lite ljumma.