Saftiga bullar med kokosflingor

Saftiga kokosflingor i fyllningen ger verkligt läckra bullar.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1.25 dl socker
  • 12½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl kokosflingor
  • ½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Ugn 250°
    2. Smula ner jästen i en bunke.
    3. Smält smöret på svag värme, tillsätt mjölken och låt degspadet bli 37°.
    4. Häll degspadet i bunken, rör ut jästen, tillsätt salt, socker och drygt hälften av vetemjölet. Arbeta sedan degen i maskinen 4 min efter för hand 7-8 min. Tillsätt under tiden resten av vetemjölet.
    5. Låt degen jäsa under bakduk 20-30 min.
    6. Rör samman smör, kokosflingor och socker till fyllningen och placera ut papper eller aluminiumformarna på två plåtar.
    7. Klicka ner degen i formarna (använd mjölad sked och mjölad hand). Gör en grop i varje bulle med mjölad tumme och lägg i en liten kokossmet.
    8. Lägg bullarna jäsa på varm plats ca 20 min (utan bakdukk eller plastfolie över).
    9. Grädda i 250° ungsvärme ca 8 min till gubrun färg. Låt bullarna kallna på galler utan bakduk. Servera dem gärna nygräddade och fortfarande lite ljumma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben