Rabarber och yoghurtmuffins

Serverar: 24 portioner

-Ge rum, jag vill opp, sa Rabarberknopp. Så sprängde han med sin röda topp, men jorden sa stopp: -Du får lugna dig lite, Rabarberknopp! Våren är på väg och med den de första rabarberna.

Ingredienser

  • Ca 3 3/4 dl tunt skivad rabarber
  • 24 bitar rabarber att garnera med
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • 1 1/4 dl naturell yogurt
  • 1 msk rosenvatten
  • 125 g smält osaltat smör
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader och placera 24 normalstora pappersformar i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt.
    2. Blanda rabarber, mjöl, bakpulver och socker i en skål. Tillsätt vanilj, ägg, yoghurt, rosenvatten och smält smör och rör om så att allt blandas.
    3. Fördela smeten i formarna och toppa med en bit rabarber i varje. Grädda kakorna i 15 min och kontrollera med en provsticka att de är färdiga i mitten. Låt dem sedan kallna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben