Rabarber och yoghurtmuffins
-Ge rum, jag vill opp, sa Rabarberknopp.
Så sprängde han med sin röda topp, men jorden sa stopp:
-Du får lugna dig lite, Rabarberknopp!
Våren är på väg och med den de första rabarberna.
Ingredienser
Ca 3 3/4 dl tunt skivad rabarber
24 bitar rabarber att garnera med
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt
2 ägg, lätt uppvispade
1 1/4 dl naturell yogurt
1 msk rosenvatten
125 g smält osaltat smör
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader och placera 24 normalstora pappersformar i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt.
- Blanda rabarber, mjöl, bakpulver och socker i en skål. Tillsätt vanilj, ägg, yoghurt, rosenvatten och smält smör och rör om så att allt blandas.
- Fördela smeten i formarna och toppa med en bit rabarber i varje. Grädda kakorna i 15 min och kontrollera med en provsticka att de är färdiga i mitten. Låt dem sedan kallna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)