Yorkshire parkin

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Kakan som vikingarna tog med till Yorkshire, enligt sägnerna

Ingredienser

  • 75 gram smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • 2 tsk mald ingefära
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Vispa socker och ägg pösigt.
    2. Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.
    3. Blanda vetemjöl, ingefära och bakpulver noga i en skål.
    4. Blanda allt i socker-ägg smeten.
    5. Häll upp i smörad och bröad form och grädda i 200 grader cirka 30 minuter. Låt kakan svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben