Yorkshire pudding

Serverar: 6 portioner

Yorkshire pudding har sitt ursprung i Storbritannien och påminner lite om ugnspannkaka. Den serveras till rostbiff eller lamm och sky och roasted potatoes. Man kan göra den både som flera små eller i en stor form.

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 1/2 tsk salt
  • peppar
  • 250 g vetemjöl
  • 1 msk fett, t ex kokosfett
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggen med mjölk, salt och peppar. Det går också bra att använda en mixer. Låt stå i 15 minuter. Lägg kokosfettet i en form med höga kanter i ugnen och låt fettet bli rykande hett. En bra storlek på form är 30x20x7 cm. Vispa ner mjölet i smeten och häll den i den heta formen. Grädda i 20 minuter, tills puddingen har rest på sig. Skär upp i lagom stora nitar. Servera som ensamrätt med sky eller som tillbehör till kötträtter, till exempel rostbiff.

    Liknande recept

    4.8
    2 h 30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben