Bakewell Pudding

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Det här är en lokal delikatess från Bakewell, Derbyshire i England. Den är baserad på ett misstag som i slutet visade sig vara en succé. Pröva den :)

Ingredienser

  • 225 g mördeg
  • 4 matskedar jordgubbs - eller hallon sylt
  • 110 g mald sötmandel
  • 110 g strösocker
  • 50 g mjukt smör
  • 3 uppvispade ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut mördegen tunt och lägg den i en inte allför djup pajform. Pensla sylt över mördegen och låt det hela stå i kylskåp medan du gör fyllningen.
    2. Fyllning: Rör samman mandel, socker och de uppvispade äggen. Häll fyllningen i pajformen och sprid ut den över sylten. Grädda i ca 30 minuter eller tills fyllningen har stelnat.
    3. Serveras varm eller kall med vispad grädde.

    Liknande recept

    4.8
    2 h 30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (1)

    Bodenskan 15 november 2009

    ska absolut prova

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben