Zucchinibiffar

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 2 timmar

Goda grönsaksbiffar, man kan få liknande i Grekland

Ingredienser

  • 1 morot
  • 4-5 zucchini
  • 1 gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 1/2 dl finhackad färsk basilika
  • 1/2 dl finhackad färsk mynta
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 4 ägg
  • 5 dl ströbröd
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 nypa havssalt
  • Några tag med pepparkvarnen
  • 1 krm riven muskot
  • 400 g fetaost
  • 3-4 msk olivolja att steka i
  • Instruktioner

    1. Skrapa moroten och riv den tillsammans med zucchinin på medelgrovt rivjärn. Skala och finhacka lök och vitlök, blanda i en bunke med grönsaksrivet.
    2. Tillsätt örter, ägg, ströbröd och vetemjöl. Det är viktigt att örterna är färska det, det gör oerhörd skillnad för smaken. Smaksätt med salt, peppar och riven muskot. Riv i fetan och blanda väl.
    3. Ett tips är att låta fetaosten ligga en stund i frysen först, det blir mycket lättare att riva då. Låt gärna smeten ligga en stund innan stekning.
    4. Hetta upp ganska mycket olivolja i en stekpanna. Skölj händerna med kallt vatten och forma små biffar, stek några minuter på varje sida. Det här är en rätt som tar ganska lång tid att laga med allt hackande och rivande, men överblivna biffar sparas med fördel i frysen. De blir nästan ännu godare som upptinade!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben