Zucchinibiffar med tzatziki

Serverar: 4 portioner

De här vegetariska medelhavsbiffarna är härligt saftiga och fina i konsistensen och smaksatta med milda örtkryddor. En kall tzatziki fullbordar upplevelsen.

Ingredienser

  • Tzatziki
  • 1 gurka
  • Salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl avrunnen yoghurt
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • Nymald svartpeppar
  • Biffar
  • 300 g zucchini
  • Salt
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk hackad mynta
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • Nymald svartpeppar
  • Olivolja till stekning
  • Instruktioner

    1. Gör först tzatzikin. Riv gurkan och lägg i ett durkslag. Salta lätt. Låt stå i några minuter och pressa sedan ur vätskan med en slev.
    2. Skala och pressa vitlöken. Blanda den i en skål med den rivna gurkan, yoghurten och citronsaften. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt tills biffarna är färdiga.
    3. Gör därefter biffarna. Riv zucchinin grovt. Salta lätt och låt rinna av i ett durkslag cirka tio minuter. Pressa ut kvarvarande vätska med en slev.
    4. Skala och hacka rödlök och vitlök fint. Blanda alla ingredienserna till biffarna i en bunke. Forma åtta biffar och lägg på en skärbräda. Hetta upp olivolja och stek biffarna ett par minuter på varje sida.
    5. Servera med citronklyftor, tzatziki och tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben