Fetaostburgare med Tzatziki

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Helt underbara burgare som dessutom är lätta att göra. Uppskattas både av stora som små.

Ingredienser

  • Fetaostburgare
  • 500 g kött - eller blandfärs
  • 1 stor gul lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 ägg
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 200 g fetaost
  • Tzatziki
  • ½ gurka
  • 2 krm salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Tsatziki Riv gurkan grovt. Lägg den i ett durkslag. Salta och låt den rinna av under ca 1 /2 timme. Pressa vitlöken. Blanda yoghurt, vitlök, vinäger, olja och peppar. Smaka eventuellt av med salt.
    2. Fetaostburgare Finhacka lök och chili och blanda med färs, ägg, soja, salt och peppar. Smula ner osten och blanda ytterligare. Forma till 4 burgare och stek eller grilla 3-4 minuter/sida.
    3. Servera med tsatziki, bröd, sallad och eventuellt klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anmawa 11 oktober 2009

    Jag hade planerat att göra andra biffar när jag såg ditt recept. Biffarna blev kanongoda och höll ihop riktigt bra vilket kan vara lite svårt ibland. Jag serverade med tzatsikin, en grekisksallad och en råkostsallad till. Eftersom vi inte hade några hamburgerbröd hemma så gned jag in toast med vitlök och stekte den i lite olivolja på spisen. Hela familjen tyckte detta var jättegott. Tonåringarna tog inte fram någon ketchup vilket är ett mycket bra betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben