Kycklingmacka med tzatziki

Serverar: 4 portioner

Mums med grekiskinspererat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Matfett
  • Salt
  • Peppar
  • 4 skivor rågbröd alt ciabattabröd
  • Sallad
  • 1 msk pesto
  • 2 msk vatten
  • 1/2 paprika
  • Tzatziki
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/3 gurka
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tzatziki: Låt yoghurten rinna av i kaffefilter. Grovriv gurkan och rör ner i yoghurten. Tillsätt olivolja, citronsaft och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
    2. Bryn kyckling gyllene runtom i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg en form och stek i mitten av ugnen ca 15-18 min.
    3. Smöra brödet. Täck med salladsblad. Rör ut peston med vatten, ringla över salladen.
    4. Kärna ur och strimla paprikan, fräs mjuk i matfett och fördela över salladen.
    5. Skär kycklingfiléerna i sneda bitar. Lägg en filé på varje brödskiva och toppa med tzatziki.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben