Gott till sallad, grillat, tacos eller bara som dipp.....
Ingredienser
1 gurka
2-2½ dl grekisk yogurt (finns i burk )
2 vitlöksklyftor
Olivolja (knappt ½dl)
Salt (gärna flingsalt)
Svartpeppar
Instruktioner
- Skala och dela gurkan på hälften, skrapa ur kärnorna med en liten sked och riv gurkan grovt, krama ur saften ur gurkan och lägg i en skål.
Finhacka vitlök och blanda yogurt och vitlök med gurkan häll i lite olivolja i taget och rör runt tills du tycker att olivoljesmaken är bra, salta och peppra.
- Ställ kallt minst en timme innan servering. Godast blir den om den får stå kallt tills dagen efter då alla smaker kommer fram bättre.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Malmöfestival
Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...
Klassiker som man aldrig tröttnar på. Jag brukar ha i 1tsk torkad mynta också.