Tzatziki

Serverar: 4-6 portioner

Gott till sallad, grillat, tacos eller bara som dipp.....

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 2-2½ dl grekisk yogurt (finns i burk )
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja (knappt ½dl)
  • Salt (gärna flingsalt)
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och dela gurkan på hälften, skrapa ur kärnorna med en liten sked och riv gurkan grovt, krama ur saften ur gurkan och lägg i en skål. Finhacka vitlök och blanda yogurt och vitlök med gurkan häll i lite olivolja i taget och rör runt tills du tycker att olivoljesmaken är bra, salta och peppra.
    2. Ställ kallt minst en timme innan servering. Godast blir den om den får stå kallt tills dagen efter då alla smaker kommer fram bättre.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mickeman 19 juli 2008

    Klassiker som man aldrig tröttnar på. Jag brukar ha i 1tsk torkad mynta också.

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben