Tzatziki

Serverar: 4 portioner

En välkänd, god kall sås med yoghurt, gurka och vitlök.

Ingredienser

  • 1/2 st gurka
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Riv gurkan grovt. Lägg gurkan på hushållspapper och strö över salt. Låt dra 15 minuter. Pressa ur gurksaften.
    2. Blanda gurkan med matlagningsyoghurt. Smaksätt med pressad vitlök och svartpeppar.
    3. Låt stå minst någon halvtimma, gärna 2 timmar, och gotta till sig.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    cassiopeja 15 oktober 2011

    Jag hade i saft från en halv lime också, det blev jätte gott! :)

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben