Zucchinibiffar med rosmarinsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

I stället för en biff med köttfärs, varför inte ta en vegetarisk.

Ingredienser

  • ½ zucchini
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk kikärter, 190 g
  • 50 g hasselnötter
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • Rosmarinsås
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 1 tsk honung
  • Instruktioner

    Riv zucchinin och krama ur vätskan. Skala och hacka lök och vitlök. Mixa kikärterna och hacka nötterna. Blanda zucchini, lök, vitlök, kikärter, nötter och ägg, salt och peppar och rör om. Forma smeten till biffar och stek dem i en stekpanna med smör, 4 minuter per sida. Rosmarinsås: Blanda crème fraiche, hackad rosmarin och honung till en sås. Servera zucchinibiffarna med rostade rotsaker och potatis och ev. sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben