Rosmarinsås

Serverar: 4 portioner

Så gott till helstekt kotlettrad eller karré...fläskfilé...

Ingredienser

  • 1 dl steksky eller köttbuljong
  • ½ msk finhackad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
  • 3 dl vispgrädde eller crème fraiche
  • Salt
  • Nymalen peppar
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Smaksätt skyn eller buljongen med rosmarin och låt koka ihop något.
    2. Tillsätt grädde eller crème fraiche.
    3. Reducera, dvs koka ihop såsen tills den blir lagom tjock.
    4. Smaka av med salt och peppar och tillsätt persiljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 13 juli 2011

    Gud i himmelen så god sås :) Klar 5:a

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben