Fläskkotletter i rosmarinsås

Serverar: 4 portioner

Grädde, fransk senap och rosmarin i fin förening gör en utsökt sås. I den får vackert brynta fläskkotletter bräsera och ta till sig alla fina smakämnen.

Ingredienser

  • 4 stora fläskkotletter
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1,5 msk smör eller margarin
  • Några strån gräslök
  • Sås
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 dl tjock grädde
  • 1 msk ljus fransk senap
  • 2 tsk kinesisk soya
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Torka kotletterna med hushållspapper. Gör några snitt i den feta kanten. Då viker inte kotletterna upp sig under stekningen.
    2. Blanda mjöl, salt och peppar och vänd kotletterna i blandningen. Smält matfettet i en stekpanna och bryn kotletterna hastigt på båda sidorna. Ta upp dem och håll dem varma.
    3. Lägg ner finhackad lök i stekpannan och låt den fräsa några minuter. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och låt den koka ihop under några minuter.
    4. Lägg tillbaka kotletterna och låt dem bräsera (eftersteka i såsen) under lock i cirka 5 minuter.
    5. Lägg upp kotletterna på ett varmt serveringsfat, häll över såsen och garnera med några strån gräslök. Servera sedan genast med kokt ris, råstekt skivad potatis eller ugnsbakad.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    kickih72 5 juli 2009

    Enkelt och jättegott. Det här gör jag flera gånger.

    ibanilsson 16 augusti 2009

    Supergott! Kommer att tillagas ofta // I-B

    HannaML 31 januari 2010

    Enkelt och mycket gott! Gjorde även en vegetarisk variant med Quornfiléer och grönsaksbuljong, det blev också bra!

    evaullabritt 4 februari 2011

    Gillades av alla. Uteslöt mjölet men det blev perfekt ändå.

    kayra 29 januari 2012

    tyckte det smakade ok men min karl satte betyget 4 så då gör jag detta recept fler ggr!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben