Fläskytterfilé med apelsin- och rosmarinsås

Serverar: 4 portioner

Jag gjorde detta recept med fläskkotlett istället. _Det gick bra det med. :) Bilden gör inte rätten riktigt rättvisa, så ladda gärna upp en annan om ni har möjlighet.

Ingredienser

  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar
  • ½-1 dl vatten
  • 1 tsk torkad rosmarin eller 1 kvist färsk
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • 2 dl crème fraiche gourmet - senap, vitt vin och schalottenlök
  • Riktlinjer om man smaksätter crème fraichen själv
  • 1¼ dl vitt vin och uteslut vattnet från originalreceptet
  • 2 schalottenlökar som jag brynte först ev. fler
  • 2 tsk senap
  • Att servera till
  • jasminris
  • sockerärtor
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Stek dem i matfett ca 5 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet och håll det varmt. Vispa ur pannan med vattnet.
    2. Rör ner apelsinskal, crème fraiche och rosmarin i pannan. Om rosmarinen är färsk använd endast bladen. Lägg ned köttet och låt det sjuda några minuter.
    3. Servera med jasminris och sockerärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 15 juli 2011

    Super god!!! klar 5:a

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben