Ingredienser
600 g fläskytterfilé i bit
Salt
Vitpeppar
Smör
Rapsolja
Till griljeringen
1 msk svensk senap
½ tsk farinsocker
1 äggula
4 msk veteströbröd
Till rotsakspytten
6 potatisar av fast sort
1 morot
1 palsternacka
2 persiljerötter alt. 1 majrova
1 kålrot
1 rotselleri
Till såsen
2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 msk senap
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Kanongott, kan verkligen rekommenderas! Jag hoppade över persiljerötterna och hade istället lite rödlök och paprika med rotsakerna.
Ja, detta var gott! Trevligt med lite annorlunda smakkombinationer. Jag använde inte heller persiljerötter, utan tog lite röd paprika som jag råkade ha i kylen. Saltade och vitpepprade såsen en gnutta, något annat ändrade jag inte på.
Jätte gott!!!!