Rosmarinsås

Serverar: 8 portioner

En härligt gräddig rosmarinsås, serveras till varm chokladkaka

Ingredienser

  • 2 färska rosmarinkvistar
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl kaffe- eller mellangrädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • 5 stora äggulor
  • 40 g råsocker
  • Instruktioner

    Hetta upp rosmarinkvistar, vaniljstång, grädde och mjölk i en kastrull tills det nästan kokar. Dra kastrullen från värmen och låt stå och dra i 30 minuter. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Hetta upp gräddsåsen och ta bort vaniljstång och rosmarinkvistar och sila ner den i äggsmeten och vispa kraftigt. Ställ skålen över en kastrull sjudande vatten och rör tills såsen är tjock. Servera till en varm chokladkaka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben