Zucchinipannkakor med fetaostkräm

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Om du har barn som har svårt för grönsaker, pröva att skala zucchinin innan du river den. Då syns den inte i pannkakorna och barnen märker förhoppningsvis ingenting.

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 2 msk smör
  • 4 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl dinkelsikt/ vetemjöl
  • 150 g fetaost
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 burkar blandade bönor á 200 g
  • 125 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 70 g salladslök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Grovriv zucchini och krama ur vätskan. Smält smör i en stekpanna.
    2. Vispa ihop ägg, mjölk och dinkelsikt/vetemjöl i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör till en smet. Blanda ner 75 g smulad fetaost, den rivna zucchinin och 0,5 tsk salt i bunken.
    3. Hetta upp stekpannan, häll i ca 1 dl smet åt gången och stek pannkakorna i omgångar på medelhög värme i 2 minuter/sida.
    4. Lägg på ett övertäckt fat allteftersom de steks. Mosa ihop 75 g fetaost med turkisk yoghurt och 1 krm svartpeppar.
    5. Skölj blandade bönor och låt rinna av i ett durkslag. Halvera körsbärstomater, skär rödlök i tunna skivor och strimla salladslök.
    6. Blanda allt i en skål med olivolja, balsamvinäger, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
    7. Servera pannkakorna med fetaostkrämen och bönsalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben