Zucchinipannkakor med fetaostkräm
Om du har barn som har svårt för grönsaker, pröva att skala zucchinin innan du river den. Då syns den inte i pannkakorna och barnen märker förhoppningsvis ingenting.
Ingredienser
1 zucchini
2 msk smör
4 ägg
6 dl mjölk
3 dl dinkelsikt/ vetemjöl
150 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
2 burkar blandade bönor á 200 g
125 g körsbärstomater
1 rödlök
70 g salladslök
2 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
Salt
Peppar
Instruktioner
- Grovriv zucchini och krama ur vätskan.
Smält smör i en stekpanna.
- Vispa ihop ägg, mjölk och dinkelsikt/vetemjöl i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör till en smet.
Blanda ner 75 g smulad fetaost, den rivna zucchinin och 0,5 tsk salt i bunken.
- Hetta upp stekpannan, häll i ca 1 dl smet åt gången och stek pannkakorna i omgångar på medelhög värme i 2 minuter/sida.
- Lägg på ett övertäckt fat allteftersom de steks.
Mosa ihop 75 g fetaost med turkisk yoghurt och 1 krm svartpeppar.
- Skölj blandade bönor och låt rinna av i ett durkslag.
Halvera körsbärstomater, skär rödlök i tunna skivor och strimla salladslök.
- Blanda allt i en skål med olivolja, balsamvinäger, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
- Servera pannkakorna med fetaostkrämen och bönsalladen.
Liknande recept
Kommentarer (0)