Köttfärslimpa med oliver, heta potatisklyftor och fetaoströra

Serverar: 4 portioner

Köttfärslimpa med oliver i och med goda tillbehör som klyftpotatis och fetaostkräm...en festmåltid vilken dag som helst.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • ½ gul riven lök
  • 1 tsk salt
  • Peppar
  • 1 tsk timjan
  • 10–15 gröna pimiento oliver, skivade
  • Klyftpotatis i ugn
  • Ca 8 potatisar
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 1/4 färsk finhackad röd chili
  • Fetaoströra
  • 200 g fetaost
  • 200 g lätt crème fraiche
  • Svartpeppar
  • Oregano
  • Ev. lite salt
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 grader. Låt ströbrödet svälla 5–10 minuter i hälften av vätskan. Tillsätt lök och kryddor, och blanda väl. Rör ner färsen och häll på resten av mjölken, lite i taget till färsen är smidig. Blanda försiktigt i olivskivorna och forma en limpa som läggs i smörad ugnsfast form. Stek i 175°, i ca 1 timme.
    2. Klyftpotatis i ugn: Ugn 225 grader. Skär skalad eller oskalad potatis i klyftor. Förkoka ett par minuter och/eller lägg direkt i ugnsfast form. Häll på olja och kryddor och blanda väl. Ställ i ugn i 225° tills potatisen fått fin färg, ca 35–40 minuter.
    3. Fetaoströra: Smula ner fetaosten i crème fraichen. Krydda med peppar och oregano och ev. lite salt, fetaosten är ganska salt, så smaka av först!.
    4. Gör en enkel sallad till, t ex isbergssallad, gurka, tomat och rödlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    grevinnan82 28 april 2010

    Gott! Hade dock i vitlök också och lite mer kryddor. Timjan togs bort då jag inte tycker om det. Serverade med kokt potatis, brun sås och lingonsylt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben