Zucchinirullar

Serverar: 12 portioner

En god aptitretare till drinken.

Ingredienser

  • 2 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk citronsaft, färskpressadd
  • 75 g krämig gorgonzola
  • 75 g ricotta
  • 30 g valnötter, finhackade
  • 12 myntablad
  • 1 liten knippa färsk gräslök skuren i 5 cm långa bitar
  • Chiliolja att stänka över
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att skära av ändarna på zucchinierna. Dela sedan zucchinierna på längden i sex remsor, så att varje remsa blir ungefär 5 mm tjock.
    2. Blanda olivolja och citronsaft, pensla zucchiniskivorna med detta. Krydda med svartpeppar. Hetta upp en grillpanna. Lägg hälften av skivorna och stek tills de fått grillränder. Vänd och stek på andra sidan.
    3. Medan skivorna svalnar på ett fat steker du återstående zucchiniskivor på samma sätt. Blanda gorgonzola och ricotta, bred ostblandningen på zucchinin.
    4. Strö över några hackade valnötter. Lägg på ett myntablad och några gräslöksstrån i ena änden så att de sticker ut över kanten. Rulla sedan försiktigt ihop rullen.
    5. Lägg upp rullarna på ett serveringsfat och låt myntan och gräslöksstråna sticka upp. Stänk över lite chiliolja och nymald svartpeppar före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frucaos 2 juli 2011

    Tack - du sparade mig jobbet med att lägga upp det här receptet! Hittade det i en gammal tidning på jobbet och tyckte att det lät väldigt gott. Nu ska jag bara prova det också - så jag kan betygsätta!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben