Zucchinirullar med rödbetssås och bulgur

Serverar: 4 portioner

Goda sesampanerade rullar med en ljuvlig rödbetssås som sätter pricken över i:et.

Ingredienser

  • 4 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Rödbetssås
  • 1 dl inlagda rödbetor
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Zucchinirullar
  • 2 zucchini
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 250 g skivad mozzarella
  • 1 dl basilikablad
  • 1 ägg
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Garnering
  • Bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Låt en buljongtärning koka med.
    2. Mixa rödbetorna. Blanda med övriga ingredienser till rödbetssåsen.
    3. Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel. Lägg dem på en skärbräda, salta och peppra. Fördela mozzarellan på skivorna. Strö över basilikablad och rulla ihop dem så hårt det går. Fäst eventuellt ihop dem med en tandpetare.
    4. Vispa upp ägget i en skål och häll upp sesamfröna på en tallrik. Doppa zucchinirullarna först i äggsmeten och sedan i fröna. Stek dem runtom i smör och olivolja 7-8 minuter.
    5. Servera rullarna med nykokt bulgur och rödbetssås. Garnera med ett par kvistar bladpersilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben