Basilikarisotto med zucchinirulle

Serverar: 4 portioner

En riktig Italiensk klassiker med härlig rulle och rucolaolja.

Ingredienser

  • Risotto
  • 1½ msk grönsaksfond + 5 dl vatten
  • 4-5 msk smör till stekning
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 3 dl carnaroliris
  • 3 färska timjankvistar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 skogschampinjoner
  • 1-2 dl zucchini, i kuber
  • ½ kruka färsk basilika
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2-3 dl babyspenat
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Zucchini- och skogschampinjonrulle
  • 1 zucchini
  • Olja till stekning
  • 5-6 skogschampinjoner
  • 1 gul lök
  • 1-2 dl riven parmesanost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rucolaolja
  • 2 dl rucola
  • 1-2 dl olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk rivet citronskal
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Värm buljongen i en kastrull. Finhacka lök och vitlök. Smält smöret och fräs löken med riset och timjankvistarna på ganska hög värme. är allt är glansigt, slå på det vita vinet och ca 2 dl av buljongen. Sänk värmen till lägsta nivå. Späd med mer buljong och rör om då och då.
    2. Skiva svampen och fräs den. Skär zucchinin i kuber och strimla basilikan. När riset är färdigt, efter 20-30 minuter, blanda i svampen och rör ner riven parmesan. När parmesanen börjar "tråda sig", tillsätt smöret så att konsistensen blir lös igen.
    3. Rör i babyspenat, zucchinin och basilkan, smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med mer buljong. Sätt ugnen på grill på 225 grader.
    4. Hyvla zucchinin tunt på längden, använd osthyvel eller potatisskalare. Stek zucchinin i olja på hög värme tills skivorna fått lite färg, ta upp och lägg på hushållspapper. Finhacka champinjonerna och fräs dem i smör och tillsätt finhackad lök i slutet.
    5. Lägg svamp- och lökblandningen i en bunke och blanda i riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Smörj fyra mindre ugnsfasta formar 3-4 cm i diameter eller använd stansringar.
    6. Placera 1-2 zucchiniremsor längs kanten i formarna, fyll med svamp- och lökblandningen och toppa med riven parmesanost. Gratinera i ugnen ca 5 minuter.
    7. Rucolaolja: Lägg rucola, olivolja, citronsaft- och skal i en bunke med höga kanter. Mixa med stavmixer tills blandningen har riktigt grön färg (ju längre du mixar ju grönare färg) Smaka av med salt och peppar.
    8. Servera risotton med zucchini- och skogschampinjonrulle och droppa rucoljaolja över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben