Rice crisp är en omtyckt klassiker på morgonfilen, eller i en tallrik med mjölk. Men vad kanske inte alla vet är att det också är en riktigt bra ingrediens när det kommer till tårtbak! I en marängbotten tillför det puffade riset en härligt seg men ändå krispig konsistens som gifter sig underbart tillsammans med en krämig sås och fluffig grädde. När det kommer till smaksättning av tårtan är det endast fantasin som sätter gränsen! Prova till exempel att göra en crisptårta med en mäktig chokladkräm som blir en underbar kontrast till den sega marängen. En variant av det klassiska bakverket Pavlova får du om du gör en crisptårta med citronkräm och grädde och sedan öser på med härliga färska bär på toppen. Som sommar serverad på ett tårtfat!
Vispa äggvitorna till skum med rena redskap. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills marängmassan är styv. Vänd sist ner rice krispen. Bred ut smeten i en långpanna grädda ca 1...
Maräng: Vispa äggvitorna (obs! äggulorna som blir över läggs i en kastrull för senare användning) fluffigt och hårt. Tillsätt socker och vispa återigen hårt. Tips: Ta lite maräng smet mellan fi...
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.