Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hedvigsoppa

Hedvigsoppa är en klassisk soppa som nog de flesta känner igen från sin skoltid. Och det är inte så konstigt för det kan vara den perfekta rätten att servera till barn. Mild i smaken, mättande och väldigt nyttig med alla kostcirkelns viktiga näringsgrupper representerade – grönsaker, rotfrukter, proteiner och kolhydrater i en och samma mustiga soppa! Ursprungligen är hedvigsoppa gjord på köttfärs, men det går givetvis bra att göra en vegetarisk hedvigsoppa om man föredrar det. Antingen utesluter man bara köttfärsen helt, eller byter ut den mot en vegetarisk variant gjord på soja eller Quorn. Det går också bra att addera bönor eller linser som också tillför protein till rätten.


Skölj och strimla purjon, fräs den i smör i ca 2 min. Tillsätt färsen, rör om så att färsen delas och blir jämt brynt. Tillsätt buljongtärning, vatten, chilisås, peppar och koriander. Rör om och l...

4
3

Hacka löken. Strimla paprika. Strimla vitkålen. Riv morötterna i grova strimlor. Bryn köttfärs och lök, krydda med salt och peppar. Lägg över detta i en gryta. Häll på vatten, buljongtärning och k...

30 min
6
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.