Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Legymsallad

Legymsallad är ett perfekt tillbehör till grillmiddagen eller att ha med sig i kylväskan på picknicken. Sältan i saltgurkan och sötman i ärtorna och äpplet är en underbart god kombination. Legymsallad med en kall skiva skinka eller rostbiff till är en klassisk sommarrätt som lämpar sig väl på buffébordet. Välj att göra din legymsallad på grädde, majonnäs eller gräddfil, allt efter tycke och smak och hur hög fetthalt man önskar i rätten. Legymsallad passar också perfekt som fyllning i smörgåstårta. Den krämiga röran läggs som ett lager mellan bottnarna och tillför både sälta, sötma och krispighet till smörgåstårtan. Väl värt att testa!


Blanda alla ingredienser i en bunke och smaka av med kryddorna efter egen smak. Rör runt ordentligt så det blandas väl. Klart för att serveras och den håller länge i kylen....

10 min
15-20
3

Låt vattnet med ärtor/morötter-blandningen rinna av. Vispa grädden och rör ihop den försiktigt med majonnäsen. Tillsätt ärtor/morötter. Servera....

1

Vispa grädden och blanda i majonnäsen. Hacka den ”urkärnade” gurkan, rädisorna och purjolöken. Blanda allt, ät och njut!...

10 min
10-15
2

Rör ihop majonnäs, dressing och dillen. Smaksätt med lite salt och peppar. Rör till sist i 1 burk ärter och morötter. För lättare variant, byt ut majonnäsen mot crème fraiche. Gott att servera til...

5 min
2-3

Skala och skär morötterna i små tärningar. Koka morötterna i lättsaltat vatten ca 5 min. Lägg i ärterna och låt dem koka med när ca 2 min återstår av koktiden. Spola hastigt av grönsakerna med kallt v...

15 min

Börja med och hälla av lagen från ärtor och morötter och låt det rinna av väl. Finhacka äpplet. Vispa grädde, inte för tunt för då blir salladen rinnig. Blanda ner majonnäs, äpplet, saltgurkan och d...

30 min
4

Hacka lök, finhacka vitlök. Blanda majonnäs o gräddfil i en bunke, vispa ihop. Blanda sen ner de andra ingredienserna, finhackat eller efter smak o lust. Äpplet river jag ner i blandningen. Sm...

5 min
4

Börja med legymsalladen. Skär sparrisen i mindre bitar. Hacka gurka och äpple. Låt ärterna rinna av. Blanda gräddfil med majonnäs och övriga ingredienser. Smaksätt med salt och peppar. Skölj spenat...

6-8

Koka ärter och morötter enligt förpackningen. Blanda och gör en sås på gräddfil, senap och salt. Skala och skär äpplet i tärningar, blanda ner äpple, ärter och morötter i såsen....

4

Häll av spadet från grönsakerna. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i små tärningar. Rör ihop crème fraiche, senap, vinäger, salt och peppar. Rör ner grönsaker och äpple i såsen....

15 min

Öppna burken och låt grönsakerna rinna av väl blanda med majonnäs, salt, peppar ett par bladselleristjälkar skurna i små halvmånar kan ochså blandas i om man vill....

4

Dela äpplet i små bitar.Hacka inlagd smörgåsgurka. Vispa grädde.Blanda alltsammans och ställ i kylen....

10 min
6-8

vispa 2dl vispgräddde och blansa sedan med ca 1 1/2_2 dl majonäs. smaksätt med ev.2-3 msk gurkmix, 1 pkt fryst persillja, ca 10 cm finstrimlad purjolök. strimla och hacka ca5 hg rökt skinka. blanda i...

20 min
1

Koka makaronerna. Stek baconet och korven i centimetertjocka bitar i lite smör och olja. Häll ner köttet med fettet i färdiga makaroner valfritt mycket. Blanda i lika delar valfri mängd av både...

2

Bryn nötfärsen gryning i lite smör, sen lägger du färsen i en stor gryta. Riv ner vitlöken och tillsätt färskost bitar och resten av ingredienserna och låter det puttra under lock ca 10 min under...

20 min
4

Bred tunt med smör på brödskivorna. Bred legymsallad på den första skivan Täck med den andra skivan och bred räksallad på denna. Lägg över den skivan. Lägg den sista skivan överst och bred champi...

25 min
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.