4-peppar kycklinggratäng med het sås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Underbart god kycklinggratäng med het sås.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 6 dl vispgrädde
  • 2½ dl crème fraiche (kokbar)
  • Ev 1 dl mjölk (om jag serverar till ris)
  • 1 mellanstor purjolök
  • 125 g Cantadou färskost 4-peppar, 1 ask
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 dl mango chutney lime
  • ½ msk hel grönpeppar
  • ½ msk hel rosépeppar
  • ½ msk hel svartpeppar
  • Salt
  • 125 g bacon, 1 pkt
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i lagom stora bitar, ca 1,5 x 1,5 cm. Bryn i olja eller smör tills kycklingen fått fin färg och vattnet avdunstat.
    2. Knaperstek bacon och dela i mindre bitar.
    3. Koka upp vispgrädde, crème fraiche och färskost. Smaksätt med sambal och chutney. Stöt peppar i mortel till lagom storlek och häll i såsen. Skölj och dela purjolök, paprika i lagom bitar och lägg i såsen. Låt sjuda 4-5 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer peppar och sambal efter önskemål. Tänk på att hettan känns tydligare efter gratängen varit i ugnen.
    4. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och häll över såsen. Strö över ditt knaperstekta bacon. Riv ost och fördela jämt över gratängen. Gratinera mitt i ugn i 200 grader under 20-25 minuter eller tills gratängen fått önskad färg.
    5. Servera med pasta eller ris och en god sallad. Vid servering till ris använder jag mjölken i såsen för att få såsen något tunnare.
    6. Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bitten56 20 februari 2015

    Detta var riktigt gott. Vi hade pasta ( penne ) till och en krispig sallad. Du får en 5:a av oss.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben