Ädelkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel, god och lagom snabb kyckling rätt.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk matfett
  • 140 g ädelost
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 ½ msk kycklingfond
  • 200 g körsbärstomater
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Bryn kycklingfiléerna runt om i matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg över filéerna i en ugnsform.
    3. Smula över osten. Rör ihop fond och grädden. Häll såsen över kycklingfiléerna. Ställ in i ugnen i 15 minuter.
    4. Dela tomaterna och lägg dem ovanpå. In i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    5. Servera med ris och wokade grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    hallon36 3 augusti 2009

    Denna kyckling var absolut helt ok. Använde ädelost på tub. Rekommenderar folk att prova den... Hallon36

    Cassiopeya 24 februari 2013

    Väldigt gott! Gjorde visserligen om lite i receptet. Tog hälften grönsaksbuljong, hälften hönsbuljong. Använde vanlig vispgrädde och även crème fraiche. Tillsatte en skvätt mjölk också. Perfekt helgmat som fick tummen upp av hela familjen. Tack för ett bra recept =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben