Enkel, god och lagom snabb kyckling rätt.
Ingredienser
4 st kycklingfiléer
1 msk matfett
140 g ädelost
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 ½ msk kycklingfond
200 g körsbärstomater
Salt
Peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Bryn kycklingfiléerna runt om i matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg över filéerna i en ugnsform.
- Smula över osten. Rör ihop fond och grädden.
Häll såsen över kycklingfiléerna. Ställ in i ugnen i 15 minuter.
- Dela tomaterna och lägg dem ovanpå.
In i ugnen i ytterligare 15 minuter.
- Servera med ris och wokade grönsaker.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Denna kyckling var absolut helt ok. Använde ädelost på tub. Rekommenderar folk att prova den... Hallon36
Väldigt gott! Gjorde visserligen om lite i receptet. Tog hälften grönsaksbuljong, hälften hönsbuljong. Använde vanlig vispgrädde och även crème fraiche. Tillsatte en skvätt mjölk också. Perfekt helgmat som fick tummen upp av hela familjen. Tack för ett bra recept =)