Ädelostfyllda Hamburgerspett med Bacon

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

Nykomponerad av frugan idag. Ack såååå gott :) Kan träkolsgrillas eller stekas på traditionellt sätt.

Ingredienser

  • 540 g hamburgerfärs (eller 6 färdigköpta 90 grams burgare)
  • 6 cl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 pkt färdighackad bacon
  • 6 rågade msk Roquefortost
  • Rött färgpulver (inte nödvändigt)
  • 6 träspett
  • Hamburgerkrydda
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk grillkrydda
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka vitlöken och lägg ner den i en liten burk med oljan och låt oljan dra in. Gärna dagen innan.
    2. Gör i ordning 6 st 90 grams hamburgare eller använd de 6 färdiga.
    3. Blanda hamburgerkryddorna och krydda burgarna på båda sidor. Ta en hamburgare för sig och "skåla" den lite i mitten och klicka i en ostklick och bacon. Smeta ut det i en linje och stäng hamburgaren och rulla den så den blir som en kavel i formen. Upprepa på alla burgarna. Kör igenom träspettet.
    4. Hetta upp spisen, häll i stekolja och färgpulvret och låt det blandas. Lägg i spetten i pannan och häll över vitlöksoljan jämt fördelat över spetten. Rulla "hamburgerrulladerna" runt i pannan så de får en jämn färg av både stekning och färgpulvret.
    5. Vid grillning: Lägg spetten på grillen och pensla därefter på vitlöksoljan, som ska vara färdigblandad med färgpulvret vid grillning, jämt fördelat runt om för fin färg.
    6. Servera med ris, sallad och ett par-tre kalla såser.
    7. Såsrekommendation: Kall bearnesås, tzatsiki och tandooridressing. (det hade vi idag)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben