En gudomlig halvkladdig chokladpaj, ett måste för chokladälskaren
Ingredienser
12 digestivekex
75 g smör
250 g mörk choklad (70%)
1½ msk espressopulver
1 msk vatten
2½ dl mellangrädde
2 msk kaffelikör
2 msk honung
75 g smör
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa digestivekexen med 75 gr smör i en matberedare. Tryck ut degen i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
Hacka chokladen och lägg den i en skål. Lös upp kaffet i vattnet. Koka upp grädden Häll grädden över chokladen under omrörning, tills chokladen har smält.
Tillsätt kaffe, likör och honung. Skär 75 g smör i små bitar och rör ner det i chokladsmeten. Häll smeten i pajskalet och ställ in i kylen för att stelna ca 5 timmar.
Den är HUR GOD SOM HELST! Man tror inte det ör sant. jag granerade med valnötter och hade vaniljglass som tillbehör. Det blev otroligt gott! tack för att receptet, det gjorde min födelsedags middag!
/AM
Den är HUR GOD SOM HELST! Man tror inte det ör sant. jag granerade med valnötter och hade vaniljglass som tillbehör. Det blev otroligt gott! tack för att receptet, det gjorde min födelsedags middag! /AM