Äggfri chokladtryffelpaj med kaffe

Serverar: 14 portioner

Tid: 5 timmar 30 minuter

En gudomlig halvkladdig chokladpaj, ett måste för chokladälskaren

Ingredienser

  • 12 digestivekex
  • 75 g smör
  • 250 g mörk choklad (70%)
  • 1½ msk espressopulver
  • 1 msk vatten
  • 2½ dl mellangrädde
  • 2 msk kaffelikör
  • 2 msk honung
  • 75 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Mixa digestivekexen med 75 gr smör i en matberedare. Tryck ut degen i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
    3. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Lös upp kaffet i vattnet. Koka upp grädden Häll grädden över chokladen under omrörning, tills chokladen har smält. Tillsätt kaffe, likör och honung. Skär 75 g smör i små bitar och rör ner det i chokladsmeten. Häll smeten i pajskalet och ställ in i kylen för att stelna ca 5 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annamialindblom 4 oktober 2010

    Den är HUR GOD SOM HELST! Man tror inte det ör sant. jag granerade med valnötter och hade vaniljglass som tillbehör. Det blev otroligt gott! tack för att receptet, det gjorde min födelsedags middag! /AM

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben