Äggfria cookies

Serverar: 30 portioner

Hör och häpna - spadet från kokta kikärter du köper i affären kan i många fall ersätta ägg. Som i dessa ljuvliga chokladkakor! Prova, dom är goda!

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • 3/4 tsk vaniljpulver
  • 1 krm flingsalt
  • 100 g margarin, mjölkfritt
  • 1 dl brun farin
  • 3 msk spad från förpackning kokta kikärter
  • 100 g hackad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljpulver och flingsalt. Vispa margarin och brun farin fluffigt med elvisp. Blanda ner spadet från kikärterna och den hackade chokladen. Vänd ner mjölblandningen.
    3. Rulla 30 små bollar med mjölade händer och lägg på 2 bakpappersklädda plåtar. Platta till kakorna lite och grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben