Stora goda amerikanska cookies.
Sätt ugnen på 175 C Sila ner mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål. I en stor skål vispa smör, farin och strösocker tills luftigt, tillsätt äggen och vispa ordentligt. Blanda ihop med mjölblandningen och rör sen i den hackade chokladen. Klicka ut matskedsstora bitar på bakplåtspapper . Grädda i 8-10 minuter, de ska vara aningen kladdiga i mitten. Låt svalna på galler. Förvara i burk med lock. Ca 36 st.
Jag bytade ut den mörka chokladen mot vit och det blev perfekt, men jag fick dra ner på tiden till 5-6 minuter. Men annars är dem otroligt goda. Alla dem jag gjorde försvann på några dagar. Väldigt lyckar!
Supergoda kakor! :-)
det bästa receptet någonsin på american cookies!
Har aldrig ätit så goda cookies innan jag gjorde dessa.
Jättegoda! Pröva!
Helt otroligt goda! Man behöver inte ens mörk choklad eller chokladlinser om man inte har något av det hemma, de är super goda ändå.
detta var världens godaste hemlagade kakor jag någonsin har ätit/gjort... VERKLIGEN JÄTTEGODA
Gjorde dessa i helgen och de blev sååååå goda! Helt klart en femma!
Mycket mycket goda!!
Seriöst de godaste kakorna jag både har ätit och bakat någonsin! Vet någon om det går att frysa dem? Är nämligen rädd att de kommer ta slut innan kalaset annars ;)
Ska göra dessa till skolan imorgon men skulle vilja fråga om någon vet om man ska platta till bitarna eller om bitarna "flyter ut" till kakor i ugnen. Jättetacksam för snabbt svar:)
Nej du behöver inte platta ut dem, de flyter ut och blir ganska stora. Lycka till!
Nej du behöver inte platta ut dem, gör bollar el "klickar". Lycka till!
Mycket goda! Gick hem på 8-åringens barnkalas samt maken sa att det var de godaste kakor han ätit :-) Jag tycker dock det är onödigt att försöka arbeta in ner non-stopen i degen eftersom degen är så hård. Jag la 2-3 st ovanpå degkulan i stället och eftersom de flyter ut så hamnade de snyggt utplacerade vid gräddningen.
Mycket goda! Gick hem på 8-åringens barnkalas samt maken sa att det var de godaste kakor han ätit :-) Går alldeles utmärkt att frysa! Jag tycker dock det är onödigt att försöka arbeta in ner non-stopen i degen eftersom degen är så hård. Jag la 2-3 st ovanpå degkulan i stället och eftersom de flyter ut så hamnade de snyggt utplacerade vid gräddningen.