Äkta torskkakor

Serverar: 4 portioner

Äkta torskkakor

Ingredienser

  • 500 g rensad och benfri färsk vintertorsk eller torsk
  • 2 tsk fint salt
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2–3 dl fiskbuljong, mjölk eller grädde (blanda eventuellt alla tre)
  • 1 ägg
  • 1 knivsudd muskotblomma
  • ½ gul lök, finhackad
  • Instruktioner

    1. Mal fisk, salt, lök och potatismjöl i en kvarn eller matberedare. Rör ned ägget.
    2. Späd sedan med lite vätska i taget. Stek alltihop i en väl uppvärmd stekpanna med smör eller matolja.
    3. Låt kakorna svalna och servera dem med kokt potatis och råkost.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    23

    Kommentarer (1)

    Therece 1 april 2009

    Gott gott!! äntligen ett torskrecept där torsken inte simmar i sås ..gjorde om lite efter eget tycke(med ströbröd och persilja). ps även gott som torskburgare!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben