Älgburgare med lingonketchup och yoghurt-coleslaw

Serverar: 4 portioner

Häftig middagsmat...häftig bjudmat eller hur?!

Ingredienser

  • 600 g älgfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök, skalad och riven
  • Salt
  • Peppar
  • 1½ dl lingon
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk malen chilipeppar
  • ½ dl råsocker
  • ½ lime
  • ½ vitkåshuvudl, strimlat
  • 1 päron, urkärnat och finstrimlat
  • 1 gul lök, skalad och strimlad
  • 1 cm ingefära, riven
  • ½ dl senap, grovkornig
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 4 hamburgerbröd eller gott grillat surdegsbröd
  • Instruktioner

    1. Lägg ströbröd och mjölk i bunke.
    2. Skala och riv löken. Blanda i lök och färs i mjölkblandningen. Salta och peppra. Gör ett stekprov och smaka av.
    3. Forma till burgare. Vid servering stek i smör på medeltemperatur.
    4. Koka samman lingon, lök, pressad vitlöksklyfta, chilipeppar och råsocker. Blanda i finrivet skal och saft av en halv lime. Mixa i mixer tills ketchupen blir slät och smaka av med salt. Sila eventuellt. Späd med lite vatten om den är för tjock.
    5. Finstrimla vitkål, päron och lök. Blanda med ingefära, senap och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
    6. Servera nystekta hamburgare på bröd med coleslaw och lingonketchup. Gott med rostade rotfrukter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben