Älgburgare med rökig BBQ-majo, picklad rödlök och stekt skogssvamp

Serverar: 4 portioner

En maffig burgare kommer lastad med härliga smaker!

Ingredienser

  • 600 g grovt malen älgfärs
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Smör till stekning
  • Rökig BBQ-majo
  • 2 dl majonnäs
  • 4 msk rökig BBQ-sås
  • Picklad rödlök
  • 2 msk ättikssprit
  • 4 msk socker
  • 4 msk vatten
  • 1 rödlök
  • Skogssvamp
  • 100 g blandad skogssvamp
  • ½ rödlök
  • Smör
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Tillbehör
  • 4 hamburgerbröd, gärna hemgjorda
  • 4 blad krispsallad
  • 2 saltgurkor, delade i klyftor på längden
  • Instruktioner

    1. Dela upp köttet i fyra delar och forma dem till burgare. Salta och peppra.
    2. BBQ-Majo: Blanda ihop majonnäs och BBQ-sås i en liten skål.
    3. Picklad rödlök: Rör ihop ättika, socker och vatten, koka upp. Skala och skiva löken så tunt som möjligt, gärna med en mandolin. Lägg i löken i den heta lagen och låt svalna.
    4. Skogssvamp: Ansa svampen och dela stora svampar. Hacka löken. Fräs lök och svamp i smör, salta och peppra.
    5. Stek bröden på snittytorna och stek hamburgarna på båda sidor i smör några minuter, tills de fått en fin yta. Salta och peppra.
    6. Montera antingen burgarna med alla tillbehör före servering eller ställ fram allt på bordet och låt fina matgäster bygga sin egen burgare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben