Vilthamburgare med lingonketchup, blomkålsaioli och saltgurka

Serverar: 4 portioner

En höstlig burgare med lingonketchup som passar bättre till burgaren än vanlig ketchup.

Ingredienser

  • 600 g viltfärs
  • 200 g fläskfärs
  • 2 msk vatten
  • 2 dl lingon
  • ½ dl socker
  • 3 msk barbecuesås
  • 1 lagerblad
  • ½ huvud blomkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl grädde
  • 1 huvud isbergssallad
  • 1 tomat
  • 8 saltgurkor
  • 1 msk smör
  • 4 hamburgerbröd
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med vatten och 15 g salt. Forma 4 hamburgare och stek i en stekpanna med smör 6 minuter per sida.
    2. Koka ihop lingon, socker, lagerblad och barbecuesås på svag värme i 15 minuter.
    3. Skala vitlök och dela ner blomkålen i små buketter. Koka vitlök och blomkål i grädde tills blomkålen är mjuk.
    4. Skär tomaten i skivor och tvätta 4 blad isbergssallad. Häll av grädden och mixa blomkålskoket slätt. Smaka av med salt.
    5. Bygg hamburgaren med blomkålsaioli, isbergssallad och den stekta vilthamburgaren, lingonketchupen och salt gurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben