Älgfärsbiffar med bacon och lingonsås

Allévo Energi 235 kcal = 986 KJ Kolhydrater 7 g Fett 12,3 g Protein 35 g Fibrer 0,6 g

Ingredienser

  • ½ dl ströbröd
  • 3/4 dl vatten
  • 1 ägg
  • 350 g älgfärs (viltfärs)
  • 75 g bacon 9% fett (tärnad)
  • ½ finhackad gul lök
  • 1/4 tsk Seltin
  • Nymald peppar
  • 4-5 hackade enbär
  • Sås
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk konc. viltfond eller kalvfond
  • 1 ½ msk rårörda lingon
  • 1 krm kanel
  • ½ krm peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs upp lök och bacontärningar, låt svalna. Låt ströbrödet svälla i vattnet en stund, undvik att det bildas klumpar. Rör ihop alla ingredienser, tillsätt extra vatten om färsen blir för fast. Forma till pannbiffar och stek.
    2. Tänk på att inte ha för hög värme, när biffarna fått färg sänker du värmen till ganska låg temperatur och låter biffarna genomstekas.
    3. Räkna med cirka 7 minuter per sida.
    4. Värm vatten och fond i stekpannan, tillsätt lingonen och krydda.
    5. Låt koka ihop några minuter.
    6. Servera biffar med pressad potatis och färsk sallad av goda rotfrukter (t.ex. vitkål, morötter och rättika).

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben