Serverar: 4 portioner
Den starka smaken i älgkött och curry tillsammans med den söta, milda smaken på bananerna är en perfekt kombination.
Skär köttet i tärningar, 2-3 cm stora. Bryn köttbitarna i fett i medelvarm stekgryta/stekpanna tills de har fått lite stekyta. Krydda med salt och vitpeppar. Späd med vatten, så att det knappt täcker köttet. Om det behövs, flytta över till en kastrull med lock. Koka under lock på svag värme till dess att köttet är mört. Stektiden kan variera beroende på köttets kvalité, men räkna med minst 45 minuter. Späd med mer vatten varje gång det börjar bli torrt, men inte mer än att det knappt täcker köttet. Finhacka löken. Värm fett, tillsätt curry och fräs löken på svag värme. Häll i grädden och låt småkoka en stund, så att det tjocknar lite. Blanda kött och gräddblandning när köttet är färdigt. Skär bananerna i bitar och lägg i grytan. Värm ytterligare 5 minuter. Gott att servera med ris eller pasta.