Ängamat

Serverar: 4 portioner

Klassisk jättegod soppa!

Ingredienser

  • 1 litet blomkålshuvud i buketter
  • 2 skivade morötter
  • 5 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl gröna ärtor
  • 50 g förvälld bladspenat
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, salt och buljongtärning. Lägg i blomkål och morötter och sjud dem mjuka, tar ca 7 minuter. Lägg ner ärtor och spenat.
    2. Red soppan med mjölet och lite av mjölken, vispa ner smöret och sjud soppan i ca 3 minuter. Tillsätt resten av mjölken, hetta upp och strö över persilja.
    3. Servera gärna med hembakat bröd och ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    The_mama97mia 4 augusti 2011

    Utgick från ditt recept idag, men som vanligt gjorde jag inte riktigt som det står. Inget mjöl, hade lite grädde istället, och sen tillsatt lök och vitlök, ist fö bladspenat tog jag brytbönor. Gott grundrecept i alla fall!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben