Ängamat med örtströssel

Serverar: 4 portioner

En soppklassiker, som blir extra god med alla sommarens späda grönsaker. 351 kalorier per portion

Ingredienser

  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 400 g färskpotatis
  • 3 morötter
  • 200 g blomkål
  • ½ purjolök
  • 50 g sockerärter
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Örtströssel
  • ½ kruka basilika
  • ½ dl solrosfrön
  • 2 krm flingsalt
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Skrubba potatis och morötter, dela potatisen i stora bitar, slanta morötterna. Koka dem i buljongen i 15 minuter.
    2. Dela blomkålen i små buketter, skölj och skiva purjolöken. Tillsätt blomkål, sockerärter och 1 dl matlagningsgrädde till buljongen. Låt koka 3 minuter.
    3. Mortla basilikablad, solrosfrön och salt till örtblandningen.
    4. Separera äggulor och vitor, vispa gulorna med resten av matlagningsgrädden i en kopp. Rör ner i soppan.
    5. Låt soppan få ett uppkok, salta och peppra.
    6. Servera soppan med örtströsslet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben