En soppklassiker, som blir extra god med alla sommarens späda grönsaker.
351 kalorier per portion
Ingredienser
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
400 g färskpotatis
3 morötter
200 g blomkål
½ purjolök
50 g sockerärter
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 äggulor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Örtströssel
½ kruka basilika
½ dl solrosfrön
2 krm flingsalt
Instruktioner
- Koka upp vatten och buljongtärningar.
Skrubba potatis och morötter, dela potatisen i stora bitar, slanta morötterna. Koka dem i buljongen i 15 minuter.
- Dela blomkålen i små buketter, skölj och skiva purjolöken. Tillsätt blomkål, sockerärter och 1 dl matlagningsgrädde till buljongen. Låt koka 3 minuter.
- Mortla basilikablad, solrosfrön och salt till örtblandningen.
- Separera äggulor och vitor, vispa gulorna med resten av matlagningsgrädden i en kopp. Rör ner i soppan.
- Låt soppan få ett uppkok, salta och peppra.
- Servera soppan med örtströsslet.
Liknande recept
Kommentarer (0)