Ängamat
Serverar:
4 portioner
Barndomsminnen när de är som bäst.
Ingredienser
250 g morötter i skivor
250 g blomkål i små buketter
2-3 skivade salladslökar
100 g strimlade sockerärter
2 msk vetemjöl
5 dl vatten
5 dl mjölk
1 ½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 äggula
½ dl grädde
1 dl hackad persilja
Instruktioner
Vispa ut mjölet i vattnet och koka upp under ständig vispning.
Tillsätt mjölk, salt och peppar. Låt det koka upp innan du tillsätter morötter och blomkål.
Koka i 5 minuter, tillsätt lök och sockerärter och koka någon minut till.
Vispa ihop äggulan med grädden och rör ner tillsammans med persiljan.
Nu får soppan inte koka mer!
Serveras med bröd.
Liknande recept
Ängamat
4
4
1
Ängamat med örtströssel
4
Risgryta i ugn
40 min
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!