Ängamat

Serverar: 4 portioner

Barndomsminnen när de är som bäst.

Ingredienser

  • 250 g morötter i skivor
  • 250 g blomkål i små buketter
  • 2-3 skivade salladslökar
  • 100 g strimlade sockerärter
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 5 dl mjölk
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 äggula
  • ½ dl grädde
  • 1 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Vispa ut mjölet i vattnet och koka upp under ständig vispning.
    2. Tillsätt mjölk, salt och peppar. Låt det koka upp innan du tillsätter morötter och blomkål.
    3. Koka i 5 minuter, tillsätt lök och sockerärter och koka någon minut till.
    4. Vispa ihop äggulan med grädden och rör ner tillsammans med persiljan.
    5. Nu får soppan inte koka mer!
    6. Serveras med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben