Ängens matiga muffins

Serverar: 8 portioner

Matiga och läckra muffins som passar perfekt till brunch, förrätt eller till en soppa, eller varför inte till ett lyxigare mellanmål?

Ingredienser

  • 8 ½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 msk torkade örter, välj dina favoriter
  • 3 ägg
  • 2½ dl vatten
  • 1½ dl gräddfil
  • 1 dl olivolja
  • Topping
  • 1 dl färskost
  • 1 dl kesella
  • Vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • 4 färska korvar
  • Groddar
  • Ärtskott
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser med örterna. Vispa äggen ordentligt. Vispa ner vatten, gräddfil och olivolja. Blanda äggsmeten med de torra ingredienserna.
    3. Klicka ut smeten i stadiga muffinsformar. Grädda muffinsen i ca 30 minuter, passa dem noga, då de lätt blir torra och tråkiga!
    4. Blanda ihop toppingen och stek eller grilla korvarna. Toppa dina muffins med färskoströra, korv, jordgubbar, ärtskott och groddar.

    Liknande recept

    30 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben