Äppelbakelse med rosmarin

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott!

Ingredienser

  • 2 plattor fryst smördeg
  • 2 äpplen
  • 0,5 dl strösocker, eller ljust muscovado strösocker
  • 1 msk färsk rosmarin, finhackad
  • Servering
  • Florsocker
  • 2,5 dl kelda vaniljsås, vispad
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur: 200 grader
    2. Tina smördegsplattorna och kavla ut dem något. Dela dem på mitten och lägg över på plåt med bakplåtspapper.
    3. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och lägg dem lite omlott i mitten på smördegsplattorna. Strö över sockret och den finhackade rosmarinen.
    4. Grädda i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. Låt bakelserna svalna och pudra över florsocker. Servera med vispad Kelda vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben