Äppelfläsk
Serverar:
4 portioner
Äpple och lök är så gott till det salta fläsket. Det här är en höjdare.
Ingredienser
500 g lättrimmat sidfläsk, skivat
4 gula lökar
4 fasta syrliga äpplen
Malen svartpeppar
Till servering
Kokt potatis
Instruktioner
Skala och skiva löken och skala och kärna ur äpplena, skär dem i jämna skivor.
Skär fläsket i skivor. Stek fläsket med svålen kvar gyllenbrunt och lägg upp det på en tallrik stor som stekpannan.
Lägg äppelskivorna över fläsket.
Stek löken gyllene, men inte brun, i stekflottet från fläsket. Sila löken så att fettet rinner av och fördela löken ovanpå äppelskivorna.
Låt rätten glida från tallriken ner i den tomma stekpannan. Slå i lite vatten och låt puttra på svag värme i 20 minuter under lock.
Krydda med nymalen svartpeppar och servera med ångande nykokt potatis.
Liknande recept
Picnicbog med äppelsås
4
Äppelfläsk
4
Äppelfläsk
20 min
4
Äppelfläsk
4
Äppelfläsk 4 port
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!