Äppelfläsk

Serverar: 4 portioner

En härlig mix av smakerna från äpplen och fläsk utgör denna goda måltid.

Ingredienser

  • 400 g rimmat sidfläsk i skivor
  • 2 gula lökar
  • 2 svenska äpplen
  • 1 krm kryddpeppar (eller vit eller svartpeppar)
  • Ev 2-3 hela kryddnejlikor
  • Potatispuré
  • 700 g potatis, till exempel mandel eller Osprey
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl grädde
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala löken och ta bort roten på löken och skiva båtar. Skölj och kärna ur äpplena. Skär dem i skivor eller klyftor i liknande storlek som löken.
    2. Stek fläsket. Krydda med kryddpeppar. Låt det rinna av på hushållspapper. Stek lök och äpple i stekpannan tills de fått fin färg och känns mjuka.
    3. Potatispuré: Skala potatisen och koka den nästan färdig (sönderkokt potatis ger sämre puré). Värm gräddmjölken i en kastrull så det nästan kokar. Slå bort vattnet från potatisen och pressa ner dem i en kastrull eller bunke. Vispa ner gräddmjölken (gärna med elvisp) och klicka i smöret. Smaka av med salt och vitpeppar.
    4. 9. Lägg ner fläsket i stekpannan igen, tillsätt ev. kryddnejlikor och låt allt bli genomvarmt.
    5. 10. Servera direkt ur stekpannan med potatispuré till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben