Äppelgifflar

Serverar: 24 portioner

Innehåller lite socker.

Ingredienser

  • 2 dl lättmjölk
  • 1 dl olja eller flytande margarin
  • 25 g jäst
  • 2 msk socker
  • 2 ägg
  • 7 dl fullkornsvetemjöl
  • Fyllning
  • 1 äpple
  • ½ dl hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken med fettet. Smula i jästen. Tillsätt sockret. 2. Vispa upp äggen. Ta undan 1/4 till pensling. Arbeta in resterande i degen. 3.Tillsätt 5 dl mjöl och arbeta degen smidig. Låt jäsa i 30 minuter. 4. skölj äpplet och riv det grovt. Hacka nötterna grovt. Blanda samman äpplet och nötterna. 5. Ta upp degen. Dela degen i 3 delar. Forma varje till en bulle. 6. Kavla varje bulle till en kaka ca 17 cm. Sporra ut 8 snibbar. Lägg en klick fyllning på varje snibb. Rulla giffeln så att spetsen kommer underst. 7. Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper. Jäs i 20-30 minuter. 8. Pensla gifflarna med ägg och grädda i 6-7 minuter, 250 grader.

    Liknande recept

    1 h 45 min
    24

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben