Fyllda äppelgifflar

Serverar: 24 portioner

Tid: 16 timmar

Försvinnande goda. Kan göra degen på kvällen innan.

Ingredienser

  • Degen
  • 11 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 50 g jäst
  • 3 dl kall mjölk
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 1-2 st äpplen
  • 100 g smör
  • 1 msk rörsocker eller strösocker
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Florsocker
  • 75 g smält mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra. Finfördela smöret i blandningen.Rör ner jästen i mjölken och tillsätt ägget.Blanda ner jästoch mjölkblandningen i mjölblandningen och arbeta samman till en deg( gärna med degkrokar) Låt jäsa ca 50 minuter i rumstemperatur eller i 10-12 timmar i kylen. Fyllning: Riv mandelmassan och äpplen grovt.Arbeta samman med smöret och socker till en smidig massa.
    2. Dela degen i 4 delar och kavla ut till rund kaka ca 25 cm i diameter. Dela varje kaka i 6 tårtbitar och fördela fyllning.Rulla ihop till gifflar och lägg på bakpapper med skarven neråt.Låt jäsa i rumstemperatur under bakduk i 45 minuter.Pensla med ägg. Gradda i 7-8 minuter i 225-250 graders ugn. Låt svalna.Pudra över florsocker och ringla över smälta chokladen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben