Äppelkaka i pajform

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Denna äppelkaka är sååå lätt att göra och väldigt god. Låt den stå lite extra i ugnen så den blir knaprig på ytan. Gjorde den till en som inte tål vetemjöl och då bytte vi ut det mot potatismjöl och det blev gott. Man kan även ha annan frukt men då måste sockret anpassas efter det.

Ingredienser

  • 4-6 äpplen
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 hg margarin
  • Instruktioner

    1. Smörj en pajform, skala äpplena och klyfta dem. Lägg i pajformen.
    2. Blanda socker, vetemjöl och havregryn och strö det över äpplena i ett jämnt lager. Hyvla det kalla margarinet tunt med en osthyvel och täck kakan med det.
    3. Ugn 200 gr i 30 min.
    4. Ätes med glass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (1)

    larbro 3 november 2008

    Hej! Ja, nu har mitt recept hamnat i cyber rymden. Kram Sylvia

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben